Torta koju svi obozavamo!
Kora I:5 jaja umutiti sa 5 kasika secera,dodati 50gr mlevenih oraha,2 kasike mlevene plazme,1 kasiku brasna i pola praska za pecivo.Razvuci na pleh,oblozen pek papirom i peci 10-12 minuta,na 180 stepeni.
Napraviti dve takve kore.
Kora II:5 jaja umutiti sa 5 kasika secera,dodati 50gr mlevenih lesnika,2 kasike mlevene plazme,1 kasiku brasna i pola praska za pecivo.Razvuci na pleh,oblozen pek papirom i peci 10-12 minuta,na 180 stepeni.
Napraviti dve takve kore.
Fil:u 1l mleka dodati 300gr secera,8 kasika gustina,skuvati i ohladiti.U potpuno hladan fil dodati sok od 1 limuna i 2 dobro umucena margarina pa sve dobro ujednaciti mikserom.
Iseckati:10 krem bananica,2 kutije mancmeloa,3 "Sweet" cokoladice,3 "Rumbar" cokoladice,200gr zelea,100 gr suvog grozdja i 100 gr seckanih oraha,pa dodati u fil od gustina i dobro umesati.
Fil podeliti na 4 dela i filovati kore(kora-fil-kora....).
Torta se moze premazati slagom,slatkom pavlakom,a pogodna je i za oblaganje fondanom,jer je cvrsta i ne otapa se fil.Dosta je velika,pa je pogodna za vece proslave.
Prijatno!
Kora I:5 jaja umutiti sa 5 kasika secera,dodati 50gr mlevenih oraha,2 kasike mlevene plazme,1 kasiku brasna i pola praska za pecivo.Razvuci na pleh,oblozen pek papirom i peci 10-12 minuta,na 180 stepeni.
Napraviti dve takve kore.
Kora II:5 jaja umutiti sa 5 kasika secera,dodati 50gr mlevenih lesnika,2 kasike mlevene plazme,1 kasiku brasna i pola praska za pecivo.Razvuci na pleh,oblozen pek papirom i peci 10-12 minuta,na 180 stepeni.
Napraviti dve takve kore.
Fil:u 1l mleka dodati 300gr secera,8 kasika gustina,skuvati i ohladiti.U potpuno hladan fil dodati sok od 1 limuna i 2 dobro umucena margarina pa sve dobro ujednaciti mikserom.
Iseckati:10 krem bananica,2 kutije mancmeloa,3 "Sweet" cokoladice,3 "Rumbar" cokoladice,200gr zelea,100 gr suvog grozdja i 100 gr seckanih oraha,pa dodati u fil od gustina i dobro umesati.
Fil podeliti na 4 dela i filovati kore(kora-fil-kora....).
Torta se moze premazati slagom,slatkom pavlakom,a pogodna je i za oblaganje fondanom,jer je cvrsta i ne otapa se fil.Dosta je velika,pa je pogodna za vece proslave.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар