понедељак, 12. септембар 2016.

Zdrava (hrono) pogaca

Nasa hrono avantura je pocela kada sam zbog gojaznosti deteta pocela da istrazujem kako da na zdrav nacin smanji telesnu tezinu...a onda,kad sam pocela da pripremam hrono obroke,najmladji clan porodice,koji ima samo 7 godina,je sve cesce trazio peciva,hleb,musaku,piletinu i sl.
Tako smo dosli do momenta kad smo svi probali fina hrono peciva ,pa i ovu divnu pogacu,koja ostaje sveza i nekoliko dana.


Najbitnija osobina hrono ishrane je da je to zdrav nacin ishrane,ali mi se javila jos jedna jako bitna stavka:sve se priprema u,bukvalno,nekoliko minuta...

Recept za ovu pogacu sam pronasla na fb grupi posvecenoj hrono ishrani.

Potrebno je:
  • 200 gr speltinog brašna
  • 100 gr ovsenog brašna
  • 100 gr raženog brašna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • prašak za pecivo
  • 450 ml kisele vode
  • so


Sve sastojke umesati kasikom,ili mikserom(mada je varjaca sasvim dovoljna).Testo prebaciti u tepsiju oblozenu papirom,ratanjiti rukom,izbockati viljuskom da ne ispuca i peci oko 20 minuta na 200 stepeni.Pri kraju pecenja bocnuti cackalicom,ako je suva,pogaca je pecena,a ako nije suva jos malo peci.

Pecenu pogacu uviti u cistu salvetu,da omekne i malo se prohladi.



Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар