Jos jedan od starih,dobrih recepata-imam ga vise od dvadeset godina i uvek mu se rado vracam.Torta je velika,izdasna,lepo se reze,nema curenja filova,ni kore se ne mrve,a sto duze stoji-sve je ukusnija(zato je uvek napravim dan-dva pre rezanja).
Kora;umutiti 7 jaja sa 6 kasika secera,dodati 5 kasika brasna i 6 kasika mlevenih oraha.Koru peci na 180 C.
Napraviti 2 ovakve kore i preseci ih na pola,uzduz,da se dobiju 4.
Fil:umutiti 5 jaja sa 8 kasika brasna i 20 kasika secera.
U serpu sipati 1l mleka i 250gr secera,da prokljuca,skloniti sa vatre i uz mesanje,dodavati postepeno umucena jaja i brasno.Ohladiti,pa umiksati 250gr margarina i 350gr mlevenih oraha.
Filovati kore i ukrasiti slagom.
Prijatno!
Kora;umutiti 7 jaja sa 6 kasika secera,dodati 5 kasika brasna i 6 kasika mlevenih oraha.Koru peci na 180 C.
Napraviti 2 ovakve kore i preseci ih na pola,uzduz,da se dobiju 4.
Fil:umutiti 5 jaja sa 8 kasika brasna i 20 kasika secera.
U serpu sipati 1l mleka i 250gr secera,da prokljuca,skloniti sa vatre i uz mesanje,dodavati postepeno umucena jaja i brasno.Ohladiti,pa umiksati 250gr margarina i 350gr mlevenih oraha.
Filovati kore i ukrasiti slagom.
Prijatno!
Volim ovu tortu, probacu je.
ОдговориИзбриши