Jako star recept,lagano i brzo se napravi...
250 ml mleka i 250 ml vode ugrejati,da bude mlako.Dodati 1 kasicicu secera i 1 sirovi kvasac.Ostaviti da uskisne.
Prosejati brasno(oko 1 kg,zavisno od toga kakvo je brasno),u sredini napraviti udubljenje,u to udubljenje sipati 100ml ulja,2 jaja i 1 belance,uskisli kvasac i 1 kasicicu soli.Umesiti testo i ostaviti da naraste.
Testo podeliti na 4 lopte,od svake razvuci valjak duzine oko 40cm,pa sa oba kraja valjka saviti po jedan krug,ali sa suprotnih strana.Postupak ponoviti sa ostalim testom i redjati u podmazanu tepsiju,ukrstajuci delove testa.
Ostaviti da naraste,premazati zumancetom,posuti susamom i peci na 220 stepeni,da dobije zlatnu boju.
Нема коментара:
Постави коментар