субота, 12. септембар 2015.

Pasterizovana paprika


 E,za ovo treba bas dosta paprike.,jer se reze na kriske,naslozi u teglu,i zaista moze puuunoo da stane.Ja rezem paprike postepeno,po 3-4 kg,punim tegle,nalijem tecnoscu,i ponavljam postupak dok ima tecnosti.

10l vode,350gr soli,350gr secera,da prokljuca,skloniti sa vatre i dodati 250ml eksencije.

Paprike oprati,ocistiti od semena i iseci na 4 kriske.Tegle puniti paprikom,staviti po malo bibera u zrnu,pritisnuti paukom,naliti tecnoscu sa eksencijom i zatvoriti metalnim poklopcima.
Svaku teglu uviti u novinu,redjati u dublju serpu,preliti vodom i staviti da prokljucaju.Kuvati ih 20minuta,pa ih u istoj serpi ostaviti da se ohlade.

Ohladjene tegle ocistiti od novine i vode i cuvati na hladnom.

Ove paprike su mi stajale i po dve godine,a uopste se nisu menjale,ni izgledom,ni ukusom.


Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар