уторак, 29. септембар 2015.

"Mayo" piletina


Jos jedan recept za piletinu,koja se pece,bud ebrzo gotovo,a meso je mekano i mirisno!

U ciniju umesati:- 5 kasika majonez
                            - 2 kasike senfa
                            - 2 kasike belog vina
                            - 1/2 kasicice limunovog soka
                        

pileci file izrezati na snicle,blago ih istuci tuckom za meso,posoliti i pobiberiti,pa ih uvaljati u pripremljenu smesu sa majonezom i ostaviti u frizideru bar dva sata,a moze i duze.



Pripremiti prezle,u koje se moze dodati beli luk u prahu,parmezan i sl. Uvaljati piletinu,tako da se prezle potpuno zalepe i obloze meso,pa poredjati u pleh,oblozen pek-papirom.



Peci 20 minuta na 200 stepeni C.


Prilog po zelji....
Prijatno!

2 коментара:

  1. pratim Vaš blog Milanka ... ove dole slike su mi jaako sitne i ne vidim ih dobro .. mogu li biti veće ??? hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala sto pratite blog.Slike su sve iste velicine i kad ih postavim upravo biram verziju -velika slika-tako da ne mogu da ih uvecam,a ne znam zasto su kod Vas tako sitne,prvi put da cujem tako nesto.

      Избриши