субота, 11. јул 2015.

Vranjske kiflice


Savrsene kiflice.krckave,razlistane,ukusne....mogu se zamrzavati....Idealne,prosto kuca zamirise dok se peku!

Testo:u 250mltople vode i250ml toplog mleka, dodati 1 kasiku secera i 1 kvasac.U brasnu napraviti udubljenje i ubaciti 3 jaja,2 male soljice ulja,po 1 kasiku belog sirceta i belog vina,1 kasicicu soli,i kvasac.Umesiti i ostaviti 30min da naraste.


Premesiti testo i podeliti na 16 loptica.


Svaku lopticu razvuci u krug.Istopiti 1 margarin, premazati obilno svaki krug testa.
Slagati po 4 kruga jedan na drugi,ali onaj na vrhu prevrnite,tako da odozgo bude suva strana bez margarina.Ukupno ste dobili na 4 mesta po 4 kruga.




Svaki krug dobro razvuci,kao za svake kiflice,ako vam je ostalo margarina,premazite koru,a ako nije,nema veze,ne utice na krajnji rezultat.Punite po zelji-nama su najboljesa kockicom starog sira.Ako ih punite necim slatkim,pecene uvaljajte u prah-secer.


Napravljene kiflice poredjati u pleh,premazati umucenim zumancetom,posuti susamom,na svaku staviti po listic margarina i ostaviti da narastu jos 30 min.
Peci na 2oo stepeni,dok dobiju zlatno zutu boju.



Prijatno!
 

Нема коментара:

Постави коментар