недеља, 28. јун 2015.

Rolovani vrat



Rolat se lako priprema,veoma se lepo reze i izdasan je-idealan za goste ili slavlja!

Svinjski vrat(kolicina po zelji),izrezati u pravougaoni oblik,tako da se dobije " kora"  koja se filuje.

Usitniti 3-4 cena belog luka,prsutu iseci na kockice(100-150gr),i rasporediti po kori od mesa.

100-150gr trapista iseci na tanke listove i poredjati preko luka i prsute.

Koru pazljivo urolati i krajeve spojiti cackalicama.

Spolja meso premazati uljem i posuti suvim zacinom,pa uviti u foliju.

Rolat staviti u pleh,usuti 200ml belog vina.

Peci na 250 stepeni,povremeno zalivati tecnoscu koje je meso pustilo.

Kad je rolat pecen-a to se utvrdi tako sto se meso probode cackalicom,ako je tecnost iz mesa providna,onda je pecen-skinuri foliju,i zapeci meso jos 10-tak minuta,da dobije lepu,zlatnu boji.

U rolat se,po zelji,moze dodati barena sargarepa,grasak i sl.

Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар