петак, 19. јун 2015.

Pizzolina

Sjajno za dorucak,uzinu....Fini ukus pizze,ali preklopljene,tako da fil ne curi,idealno za ekskurzije,izlete i sl.

Testo:brasna po potrebi,2 kasike ulja,1 kasika soli,2 kasike secera,1 casa jogurta,2 jaja,500ml toplog mleka,1 kvasac,1 pecivo.Umesiti i ostaviti 2h u frizideru.

Testo premesiti,podeliti na loptice,velicine po zelji(ja sam pravila loptice velicine krupnijeg jajeta)razvuci duguljasto,premazati kecapom,pa na jednu polovinu stavljati fil po zelji-sunka,sir,sampinjoni,moze ajvar,cajna,ko sta voli.

Preklopiti praznom polovinom testa i viljuskom dobro pritiskati krajeve,da se potpuno slepe.

Prziti na dosta ulja,a mogu se i ispeci u rerni,po zelji!


Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар