недеља, 7. јун 2015.

Pecene punjene paprike


Obozavam paprike na sve nacine,ali miris pecenih paprika mi je najlepsi.Valjda iz tog razloga,vise volim kad punjene paprike ispecem,a ne skuvam.Dobije se divna kombinacija mirisa pecene paprike i mesa...

Na ulju dinstati 2-3 glavice sitno seckanog crnog luka,2-3 cena belog luka,1 rendanu sargarepu.Kad luk postane staklast ,dodati mleveno meso(500-600gr),udinstati,uz mesanje,da ne zagori.
Dodati solju ociscenog i opranog pirinca,pa jos prziti.Dodati 1 kasiku papra,zacine po zelji(suve zacine,biber,so,persun).
Skinuti sa sporeta i umesati 1 jaje.

Masom puniti parike,otvor se moze zatvoriti komadicima paprike ili krompira.
Vrk paprike malo probusiti nozem i poredjati ih u pekac.Naliti vode toliko da paprike budu 2/3 potopljene u vodi.Moze se dodati i 200 ml paradajza iz tetrapaka.

Pekac staviti u vrucu rernu(na 220 stepeni).Peci 30 min.  poklopljeno,skinuti poklopac,svaku papriku pazljivo okrenuti da deo koji nije bio u tecnosti,sada bude okrenut ka dnu pekaca,u tecnosti.
Pekac bez poklopca vratiti u rernu,smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peci jos pola sata.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар