Korice:900gr
brasna,1pecivo.3 belanca,1/2 kasicice soli,300gr prah-secera,300gr
omeklog maslaca,300gr kisele pavlake,2 kasike ruma,2 kasicice arome
vanile.Umesiti testo,podeliti na pola,pa u jednu polovinu dodati 3
kasike kakaa i 1 kasiku ruma.Oba dela testa podeliti na 4 loptice od
kojih razvlacimo kore,tako da se dobiju 4 svetle i 4 tamne
kore..Razvlaciti korice bas tanko na pek-papiru i peci na prevrnutom
plehu 6-7min,na 180 step.
Krem:Od 2,4 l mleka odvojiti 7dl i u to umesati 200gr gustina,200gr brasna,u ostatak mleka dodati 400gr secera,pa dodati mleko sa gustinom i skuvati.U skuvan fil dodati 400gr maslaca,2 kasicice arome vanile i 4 kasike ruma.Podeliti na pola pa u jedan deo dodati 150gr bele cokolade,a u drugi deo 150gr crne cokolade.Oba fila podeliti na 4 jednaka dela.Redjati:tamna kora-tamni fil-svetla kora-svetli fil-tamna kora-....
Glazura:200gr tamne cokolade,1 kasicica vanile i 7 kasika ulja.
plehu 6-7min,na 180 step.
Krem:Od 2,4 l mleka odvojiti 7dl i u to umesati 200gr gustina,200gr brasna,u ostatak mleka dodati 400gr secera,pa dodati mleko sa gustinom i skuvati.U skuvan fil dodati 400gr maslaca,2 kasicice arome vanile i 4 kasike ruma.Podeliti na pola pa u jedan deo dodati 150gr bele cokolade,a u drugi deo 150gr crne cokolade.Oba fila podeliti na 4 jednaka dela.Redjati:tamna kora-tamni fil-svetla kora-svetli fil-tamna kora-....
Glazura:200gr tamne cokolade,1 kasicica vanile i 7 kasika ulja.
Нема коментара:
Постави коментар