Moja porodica slavi sv.Nikolu.Obzirom da je to slava koja je,po datumu,u sredini Bozicnog posta,uvek je posna,pa je u mom domu i trpeza posna.
Volim da pravim slavski kolac,uvek ga ostavim za kraj,da bi bio svez,a i da malo uzivam u pripremi...
Ovom kolacu se raduju i moja deca,jer ih uvek ukljucim u pravljenje ukrasa...
Recept je klasicna pogaca na vodi,osim sto dodam 3 kasicice secera i narendam koricu limuna.Umesiti malo tvrdje testo,ostaviti da naraste,premesiti,staviti u dublju serpu i ukrasiti beskvasnim testom od koga pravimo golubove,knjige,cvetove,bu rance,grozdje i sl.Ukrase lepiti tako sto se strana ukrasa koja se lepi tanko namaze hladnom vodom i postavi na zeljeno mesto na pogaci.
Kad je kolac ukrasen,ostaviti jos 15min.da naraste,pa poklopiti serpu i peci oko 40 minuta na 200 stepeni,pa skinuti poklopac,smanjiti temperaturu na 150 stepeni i peci jos 10-15 minuta.
Volim da pravim slavski kolac,uvek ga ostavim za kraj,da bi bio svez,a i da malo uzivam u pripremi...
Ovom kolacu se raduju i moja deca,jer ih uvek ukljucim u pravljenje ukrasa...
Recept je klasicna pogaca na vodi,osim sto dodam 3 kasicice secera i narendam koricu limuna.Umesiti malo tvrdje testo,ostaviti da naraste,premesiti,staviti u dublju serpu i ukrasiti beskvasnim testom od koga pravimo golubove,knjige,cvetove,bu
Kad je kolac ukrasen,ostaviti jos 15min.da naraste,pa poklopiti serpu i peci oko 40 minuta na 200 stepeni,pa skinuti poklopac,smanjiti temperaturu na 150 stepeni i peci jos 10-15 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар