Ove kiflice mogu biti i posne i mrsne.Ja ih pravim posne za slavu i dane posta,a ostalim prilikama pravim mrsne.
1kg brasna,200ml ulja,1 kasicica soli,2 kasicice secera,1 kvasac.Kvasac i secer zatopiti u 3dl mlake vode za ponu varijantu,ili mleka za mrsnu.Umesiti testo sa ostalim sastojcima,pokriti najlonskom kesom da naraste.Naraslo testo kidati na loptice velicine kajsije,duguljasto razvuci,sa jedne strane zarazati paralelno 3-4 linije,pa urolati od punog testa,ka zarezanom delu.
Ostaviti da narastu,pa sko su posne,premazati uljem i posuti susamom,a mrsne jajetom i susamom.Peci dok na porumene.
Prijatno!
Milanka, kiflice izgledaju prelepo.
ОдговориИзбришиHvala Vam Zoko,jednako su ukusne.
ОдговориИзбриши