понедељак, 13. април 2015.

Cvet pogaca

Ukusna,dekorativna...Ja sam je punila spanacem i sirom,a moze se puniti po zelji...
Testo:U 500ml mlakog mleka staviti 1 kasicicu secera i 1 kvasac i ostaviti da uskisne.
U brasnu(oko 1kg brasna je potrebno)-ja uvek prosejem vise brasna-napraviti udubljenje,ubaciti 3 jaja,soljicu ulja(50ml),kasicicu soli i mleko sa kvascem.
Umesiti testo i ostaviti da naraste.
Naraslo testo podeliti na 4 jednaka dela i formirati loptice.Svaku lopticu razvuci na velicinu tepsije(ova kolicina tecnosti je za vecu okruglu tepsiju).
Jednu koru staviti u podmazanu tepsiju,premazati kasikom ulja,posuti sitno seckanim spanacem,nadrobiti sir.Prekriti drugom korom i ponoviti postupak.
Postupak ponoviti i sa trecom korom,a cetvtom korom prekriti celu pogacu.
Na credinu pogace staviti vecu casu,pa od nje rezati pocacu ka krajevima,tako da razmak izmedju rezova kod case bude oko 1,5cm.
Uzimati u paru,po dve trake u ruke i uvrtati ih suprotno jednu od druge.
Ostaviti pogacu da naraste jos 15-20 minuta,premazati umucenim zumancetom i peci 35-40 minuta na temperaturi od 200 stepeni C.

Нема коментара:

Постави коментар