понедељак, 13. април 2015.

Cufte u sosu

Nisam ljubitelj cufti,ne volim kad mirisu na przenje-valjda mi je to ostalo iz perioda studija,jer su nam upravo te cufte koje se prvo prze pa ubacuju u neki sos,bile na meniju svakog drugog dana.
Medjutim,ove cuftice su mi divne,mirisne,mekane....i iskljucivo se kuvaju!
2-3 vece glavice crnog luka dobro usitniti i proprziti na ulju sa 1 ravnom kasikom brasna.Dodati 1 kasicicu papra,2 kasicice ajvara i 2 veca paradajza na kockice ili 100ml tomatina.Naliti 3dl vode i 1-2 kasike vegete.Ostaviti da prokljuca.
Cufte:mleveno meso-500gr ili vise,po potrebi-1 jaje,so biber i 1 cen belog luka sitno iseckan.Umesiti,praviti cuftice,uvaljati u brasno i spustiti ih u kljucali sos.




Kuvati na tihoj vatri,dok voda ne ispari i dobijete finu gustinu sosa.
Ove cufte su fantasticnog ukusa,jer nemaju smek przenja,a samim tim sto se ne prze,puno su zdravije.


Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар